Hur förvarar jag bäst mitt bröd?
(Mira 32 år, Majorna)
Behåll papperspåsen som du får av oss i butik och lägg sedan både bröd och papperspåse i en plastpåse – på så vis behåller brödet sin hårda skorpa utan att bli torrt och tråkigt!
Min vän är vegan– vad kan jag bjuda honom på?
(Hans 42 år, Linné)
De flesta av våra bröd bakas utan mejeriprodukter och ägg, så bland
bröden finns det mycket att välja på. När det kommer till kakor
får du rekommendera våra fantastiska chokladbollar som är helt veganska.
Jag ska äta räkor ikväll – vad passar då?
(Ariel 30 år, Kungsbacka)
Klassiskt är att äta vitt rostbröd till räkor och då passar vår
Snoddas alldeles utmärkt. Vill man ha något grövre bröd passar
t ex Rye Honey som är en blandning av råg och vete med
en gnutta honung.
Vi ska köpa ost ikväll – har du något bra att äta det på?
(Vivvi 63 år, Mölndal)
Prova gärna något utav våra smarriga knäckebröd, t ex delikatessknäcke.
Har du gäster som inte äter gluten rekommenderar vi Majsans fröflarn
som är bakade på majsmjöl, supergott med ost på!
Min man ska vara så himla nyttig – har du något som passar honom?
(Richard 28 år, Vasastan)
Femkorn är en riktigt nyttig njutning. Brödet bakas helt utan
vetemjöl och är helt osötat. Om han är sugen på något gott till kaffet
kan du rekommendera cigarren, den bakas på råmandelmassa
med lite mörk choklad på toppen.
Jag är diabetiker – har du något som jag kan äta?
(Ing-Britt 72 år, Västra Frölunda)
På grund av de nya direktiven från EU så har våra leverantörer
slutat att producera och sälja bageriråvaror med alternativ sötning.
EU anser att man som diabetiker inte behöver utesluta socker,
man ska istället kunna styra sitt hälsotillstånd genom bättre
kostplanering överlag. Detta lägger vi inga värderingar i, men i slutändan
för oss så har vi inte längre samma råvaror att baka med.