Nu är det äntligen dax för pizza igen. Imorgon fredag 15 maj har vi mitt pizzakit i alla våra butiker. Först till kvarn.
Degen gör jag på italienskt durummjöl & ekologisk vetesurdeg, thats it.
Tomatsåsen kokar jag själv. Men receptet är hemligt!
Degen håller sig bra i kylen ca 2 dagar.
Tag fram degen en timme innan du skall baka ut den så den får komma igång lite.
1 deg 200g räcker till en stor pizza.
2 degar täcker en hel plåt.
Vill du göra en pizza för hela familjen knåda ihop 2 degbitar.
Gör så här:
- Kavla ut pizzadegen så tunt som du vill ha den.
- Bred på tomatsåsen. Lägg inte på för mycket, det skall vara ett tunt lager.
- Lägg på riven ost eller mozzarella.
- Toppa därefter med dina favorittillbehör.
- Grädda högt upp i ugnen på 275 grader. Har du pizzasten använd den!
Tips: Lägg inte på för mycket grejer. Lagom är bäst!
Hälsningar Joel Ramsdal
Håll den simpel med riktig buffalo mozzarella & basilika.
-Robbin
Neapolitan style!