Nu är det äntligen dax för pizza igen. Imorgon fredag 15 maj har vi mitt pizzakit i alla våra butiker. Först till kvarn.

Degen gör jag på italienskt durummjöl & ekologisk vetesurdeg, thats it.
Tomatsåsen kokar jag själv. Men receptet är hemligt!

Degen håller sig bra i kylen ca 2 dagar.
Tag fram degen en timme innan du skall baka ut den så den får komma igång lite.

1 deg 200g räcker till en stor pizza.
2 degar täcker en hel plåt.
Vill du göra en pizza för hela familjen knåda ihop 2 degbitar.

Gör så här:

  1. Kavla ut pizzadegen så tunt som du vill ha den.
  2. Bred på tomatsåsen. Lägg inte på för mycket, det skall vara ett tunt lager.
  3. Lägg på riven ost eller mozzarella.
  4. Toppa därefter med dina favorittillbehör.
  5. Grädda högt upp i ugnen på 275 grader. Har du pizzasten använd den!

Tips: Lägg inte på för mycket grejer. Lagom är bäst!

Hälsningar Joel Ramsdal

Håll den simpel med riktig buffalo mozzarella & basilika.
Neapolitan style!

-Robbin