Idag firar vi World Bread Day i våra butiker och för våra medlemmar. Surdegsbröd 50%
Så vad är Internationella bröddagen för dag egentligen?
Varje år den 16 oktober samlas människor runt om i världen för att fira Världsbröddagen, ett speciellt tillfälle för att hedra en av de äldsta och mest älskade basvarorna i mänsklig kost – bröd. Detta datum firas till minne av årsdagen av skapandet av FN:s livsmedels- och jordbruksorganisation (FAO), en viktig händelse i historien om livsmedelssäkerhet och nutrition över hela världen. Världsbröddagen är ett tillfälle att reflektera över brödets betydelse i våra liv, dess kulturella betydelse och den viktiga roll det spelar för att ta itu med global hunger och näring.
Bröd kallas ofta för “livets stav”, och det finns goda skäl till det. Det har varit en grundläggande del av mänsklig näring i tusentals år och ger viktiga kolhydrater, fibrer och en rad vitaminer och mineraler. Historien om brödbakning går tillbaka till forntida civilisationer som egyptierna, som krediteras för att ha utvecklat några av de tidigaste brödrecepten. Sedan dess har bröd utvecklats till otaliga sorter och stilar, vilket återspeglar mångfalden av kulturer och kök runt om i världen.
Utöver sitt näringsvärde har bröd en enorm kulturell betydelse. Den har varit en symbol för uppehälle, gemenskap och gästfrihet i många samhällen. I olika kulturer används bröd ofta för att markera viktiga livshändelser, såsom bröllop, religiösa ceremonier och festivaler. Att bryta bröd tillsammans har kraften att föra människor närmare varandra och överskrida språkliga och kulturella barriärer.
Läs mera på https://worldbreadday.org